Conservation

1/10

maskinhuset, grängesberg

Status       Completed

Year          2010

Client        Intresseföreningen Bergslaget

 

Together with Föreningen Bergslaget (the Association of Bergslaget) and other local organizations, we created a strategic development plan and program content for a historical building that was a part of the mining site in Grängesberg. Our responsibilities also included the development of a wayfinding system that presents the history of the site. Our response was a series of information pavilions that mark significant locations and allow the visitor places for both views and contemplation. A restoration of the historical building included both façades and windows.

 

Presently, the building is being used as an exhibition hall.

 

Read more >>

 

Back

 

1/6

palmfelt center

Status     Completed

Year         2010
Client       Newsec
 
This project was a renovation of what was formerly the Bankgirocentral (Central Money Transfer Institute). Located in the old Slakthusområdet (Meatpacking district) of Stockholm. What was once confined and inefficient space has become modern and transparent working environments for multiple tenants. The project received an honorable mention, ROT prize from the Stockholm Association of Building Contractors. This prize is awarded to projects that have successfully adapted older buildings to new uses while respecting their historical character and value.
 
Photo credit: Robin Hayes
 
Back

1/14

münchenbryggeriet

Status      Completed

Year         2001-2005

Client       Niam/Whitehall Funds

 

We were assigned the task of analyzing and creating a comprehensive development plan for Münchenbryggeriet, a large brewery building complex dating from the mid 1800’s. Today, the buildings house spaces for events, educational institutions, offices and a restaurant. We have worked with the entire process, from conceptual design to completed redevelopment. The scope of work included even landscaping, a signage program, outdoor lighting and a new entrance that connects three different levels with a new lobby and restaurant. The site encompasses a total of 46,000 square meters of interior space.

 

The project received an honorable mention, ROT prize from the Stockholm Association of Building Contractors. This prize is awarded to projects that have successfully adapted older buildings to new uses while respecting their historical character and value.

 

In cooperation with BAS ID.

 

Photo credits: Per Kristiansen, Björn Larsson, Nils Burge

 

Back

naturum färnebofjärden

Status       Completed

Year          2005

Client        County Council of Gävleborg

 

This project involved the restoration of a 200 year-old barn located within the Gysinge workshop in order to house an exhibition space for the national park in Färnebofjärden. The scope of work included the design of the exhibition, which was done by Erbéus Jarlöv Arkitekter and landscape, which was done by Cecilia Jarlöv Landskapsarkitekt.

 

Back

1/5