Hotels & Restaurants

1/4

norra hamnen 5, lysekil

Status       Completed

Year          2012

Client        Norra Hamnen 5

 

Norra Hamnen 5 serves local catch right on the dock of Lysekil’s northern harbor. We designed both the building and interior. Our colleague, Charlotte Hansson was responsible for graphic design. The interior was nominated for best restaurant design at the Restauranggalan in 2014.

 

Photo credit: Gabriel Berndtsson

 

Read more about Norra Hamnen 5

 

Back

 

1/4

nässjö

Status       Conceptual and strategic development

Year          2014-2015

Client        Municipality of Nässjö

 

The municipality of Nässjö asked us to produce a strategic development plan for a centrally located area in the town slated for redevelopment. The area, directly to the west of the city center, on the other side of the railway line contains a diversity of building typologies and functions, including industrial sites related to the railway, as well as larger scale, big-box commerce and smaller scale businesses. Our response was a strategy that allows a gradual process that respects and fosters existing enterprises, while allowing for new housing and small-scale municipal and business to fill in over time. A new green structure that connects the three existing lakes and a newly excavated canal through the heart of the site allows for new recreation, park space and flows from presently separate parts of the city, thereby linking them together.

 

In a second phase of the assignment, we looked at the first major project that could serve as a springboard, establishing the new area. The site is strategically placed adjacent to the railway line and visible to all that pass this major route through Sweden. A new pedestrian and cycle bridge connects the new building to the existing train station. The proposed building is envisioned as a new landmark – a mid-rise tower constructed using the latest in wood technology, which is a strong building tradition in the Nässjö region. The tower contains a new hotel, and the base upon which it stands contains commercial spaces and sports facilities, together providing a new regional attraction easily accessible from surrounding area by the rail line and station connected directly to it.

 

Back 

1/6

o.b.c makrigyalos, crete

Status       Completed

Year          2011

Client        Ving

 

The Ocean Beach Club hotel concept was developed together with BAS ID for Ving.

The idea of creating a design-hotel for the entire family has proven to be a great success. The hotel provides generous suites with private pools and terraces with views of the Libyan Sea.

 

Photo credit: Ving

 

Back

 

1/1

o.b.c aya napa, cyprus

Status       Partially completed

Year          2012

Client        Ving

 

The hotel concept – Ocean Beach Club was developed together with BAS ID for Ving on the island of Crete. Aya Napa is the second project in a series. It was an addition to an existing Sunwing resort that includes new apartments, pools, a restaurant and spa.

 

Back

 

1/14

münchenbryggeriet

Status      Completed

Year         2001-2005

Client       Niam/Whitehall Funds

 

We were assigned the task of analyzing and creating a comprehensive development plan for Münchenbryggeriet, a large brewery building complex dating from the mid 1800’s. Today, the buildings house spaces for events, educational institutions, offices and a restaurant. We have worked with the entire process, from conceptual design to completed redevelopment. The scope of work included even landscaping, a signage program, outdoor lighting and a new entrance that connects three different levels with a new lobby and restaurant. The site encompasses a total of 46,000 square meters of interior space.

 

The project received an honorable mention, ROT prize from the Stockholm Association of Building Contractors. This prize is awarded to projects that have successfully adapted older buildings to new uses while respecting their historical character and value.

 

In cooperation with BAS ID.

 

Photo credits: Per Kristiansen, Björn Larsson, Nils Burge

 

Back